Elke schilder heeft iets andere methoden en voorkeuren, maar de professionals kennen allemaal de bedrijfsgeheimen.

1 Sand Away-gebreken

Je moet beginnen met een perfect glad oppervlak om te eindigen met perfect geschilderde muren of houtwerk. Een pro vertelt PM dat Sander een meer passende functietitel zou zijn dan Painter, omdat hij zoveel tijd besteedt aan het duwen van schuurpapier. Schuurniveaus buiten spackle of joint-compound patches en vlakken richels rond spijkergaten. Schuren verwijdert ook bramen en ruwe plekken in uw trim.
Schuur de wanden van de plint tot aan het plafond met fijn schuurpapier op een schuurpaal. Schuur vervolgens horizontaal langs de plint en het plafond. Oefen niet te veel druk uit op de schuurpaal, anders kan de kop kantelen en de muur beschadigen. Schuur houtwerk met een schuurspons om in spleten te komen.

2 Koop de beste benodigdheden

Koop geen goedkope verf en penselen. Goedkope borstels zijn valse economie. Koop een Wooster of zoiets met wat gewicht. Die plastic borstel van $ 3 gaat ervoor zorgen dat het lijkt alsof je verf op de muur smeert met een hark. En de haren vallen eruit. Ik hou van een mooie 2-1 / 2-inch gebogen borstel. Het is veelzijdig en je kunt het wassen en hergebruiken totdat de borstelharen verslijten tot een knobbeltje. En krijg ook de duurste verf. Waarom? Omdat het gemakkelijk gaat en de beste dekking biedt. Het gaat lang mee. Je kunt een groezelige vingerafdruk van de muur wassen zonder de verf mee te nemen. En uw hele taak gaat gewoon sneller en gemakkelijker.

3 Cover Meubels

Als u meubels niet uit een kamer kunt verplaatsen, verplaats ze dan allemaal naar het midden van de kamer en bedek ze en wikkel ze in met plastic vellen die aan de onderkant zijn geplakt. Dit beschermt niet alleen uw meubels tegen verfdruppels en spetters, maar ook tegen al het stof van het schuren.

4 Gebruik Tinted Primer

Voordat de profs muren schilderen, vullen ze gaten en repareren ze scheuren met voegmassa. Maar als je er direct overheen schildert, zuigt de compound het vocht uit de verf, waardoor het een platte, doffe uitstraling krijgt (een probleem dat “knipperen” wordt genoemd). Die plekken zien er merkbaar anders uit dan de rest van de muur. Om dat te voorkomen, vullen pro’s de muren in voordat ze gaan schilderen.

5 Druk op tape met een plamuurmes

Niets is zo ontmoedigend als je klaar bent met schilderen dan tape van het houtwerk af te trekken en de verf te ontdekken die doorgeblokt is. Om de pijn in de nek van het afschrapen van de verf te voorkomen, moet u de tape goed vastplakken voordat u begint. “Breng tape over het hout aan en laat er een plamuurmes overheen lopen om de tape naar beneden te drukken voor een goede afdichting”, zegt een schilder met meer dan 16 jaar ervaring. ‘Dat stopt het wegvloeien van verf.