LINE-UP
tiurkishladiesbrdcst.jpg

(Turkish) Ladies On Records - Dj Set (tr)

donderdag 4 april 22:00 - 00:00 BONNEFOOI
vrijdag 5 april 22:00 - 00:00 BONNEFOOI
zaterdag 6 april 22:00 - 00:00 BONNEFOOI

 

De in Polen geboren, maar in Istanboel residerende Kornelia Binicewicz heeft ‘iets’ met muziek. ‘Iets’ zoals in ‘alles’. Ze is niet alleen curator, maar ook fervent verzamelaar en antropologe met een voorliefde voor (vrouwelijke) Turkse muziek. Ze is de vrouw achter de compilaties ‘Uzelli Psychedelic Anadolu’ (een selectie tracks van het Turkse label Uzelli Kaset) en het uitmuntende en prachtig vormgegeven ‘Turkish Ladies. Female Singers from Turkey 1974 – 1988’. Die laatste verscheen op haar eigen label Ladies On Records.

Op haar uiterst dansbare vinyl only dj-sets weerklinken ‘Hypnotizing grooves, belly dance beats with synths and organs, edgy sounds from all four corners of the earth blend with westernized arrangements and hip styles of 60s, 70s & 80s.’ Party galore!

Turkse psychedelica? Pink Floyd op saz!
Sinds een tijdje het jongste snoepje van de indiescène: Turkse psychedelica. Zo zorgen labels als Finders Keepers en Pharaway Sounds voor een revitalisering van het erfgoed door een constante stroom van Turkse reissues. Volksheldin Selda Bağcan wordt op grote schaal herontdekt en hedendaagse acts als Gaye Su Akyol, Derya Yildirim, BaBa ZuLa en Altin Gün omarmen de stijl volop. Allemaal verwijzen ze naar de hoogdagen van de Turkse psychedelica uit de jaren 60-70, toen Anatolische rock en folk fusioneerde met Westerse rock-’n-roll. Artiesten als Erkin Koray, Bariș Manço, Selda en Cem Karaca, waren dé Turkse