LINE-UP
nadahelshazlybrdcst.jpg

Nadah El Shazly (full live band) (Eg)

Cairo’s New Wave curated by Nadah El Shazly
zaterdag 6 april 21:15 - 22:00 AB THEATER

‘An Egyptian voice that will haunt your dreams for days.’ (The Quietus)

Nawa Recordings (zie ook: The Dwarfs Of East Agouza, Maurice Louca …): ‘Imagine the worlds of Nico, Björk and Annette Peacock with the Arabic language as their mother tongue, re-approached through acoustic avant-jazz harmony.’ Nadah El Shazly imponeerde al op de vorige editie van BRDCST en ook haar passage op Best Kept Secret bleef niet onopgemerkt. De Morgen: ‘Ze bracht het publiek in vervoering met haar experimentele klanktapijten.’ Nu voor het eerst met full liveband op BRDCST.

Cairo’s New Wave curated by Nadah El Shazly

De release van ‘Ahwar‘ – het debuut van de Egyptische zangeres/producer/composer Nadah El Shazly uit 2017 – leverde niet alleen een prachtplaat op, maar bracht zowaar een extreem boeiende muziekscène aan het licht. Het toonaangevende maandblad The Wire wijdde er zelfs een coverstuk aan met als titel: Cairo’s New Wave. Het was echter haar eigentijdse mixtape die ze maakte voor datzelfde blad die ons een regelrechte muzikale uppercut bezorgde. Die bevatte een onverwachte, maar superbe mix van hedendaagse Arabische muziek, jazz, noise, hiphop, psychedelica en experimentele electro.

Het leidde ons tot de vraag aan Nadah El Shazly om haar mixtape live te vertalen naar het podium van BRDCST. Het resultaat: een diepe duik in de muzikale avant-garde van de underground van Caïro.

 

VIDEO