LINE-UP
dublesalihbrdcst.jpg

Duble Salih (tr)

Turkse psychedelica
donderdag 4 april 21:00 - 22:00 BONNEFOOI

Turkish psych meets rebetika, flamenco, blues & bluegrass

De reeks aftrappen mag het akoestische duo Duble Salih, dat folksongs uit Anatolië en Roemelië (zeg maar: het Europese deel van Turkije) brengen. Opvallend: in hun interpretaties sijpelen invloeden binnen van rebetika (‘de Griekse blues’), flamenco, blues en bluegrass.

Turkse psychedelica? Pink Floyd op saz!

Sinds een tijdje het jongste snoepje van de indiescène: Turkse psychedelica. Zo zorgen labels als Finders Keepers en Pharaway Sounds voor een revitalisering van het erfgoed door een constante stroom van Turkse reissues. Volksheldin Selda Bağcan wordt op grote schaal herontdekt en hedendaagse acts als Gaye Su Akyol, Derya Yildirim, BaBa ZuLa en Altin Gün omarmen de stijl volop. Allemaal verwijzen ze naar de hoogdagen van de Turkse psychedelica uit de jaren 60-70, toen Anatolische rock en folk fusioneerde met Westerse rock-’n-roll. Artiesten als Erkin Koray, Bariș Manço, Selda en Cem Karaca, waren dé Turkse (politiek bevlogen) helden van die tijd.

Saz Power!

Naar aanleiding van de release van de uitstekende verzamelaar ‘Saz Power’ en het succes van de Turkish Psychedelica Night tijdens de vorige editie van BRDCST, palmen we niet minder dan drie opeenvolgende avonden muziekcafé Bonnefooi in. Hier presenteren we in samenwerking met samensteller Demir Keren Atay (aka Elektro Hafiz) de jongste generatie Turkse psychedelica-acts. Opmerkelijk: deze ‘Saz Power’-verzamelaar weerspiegelt mooi de Turkse diaspora en brengt muzikanten van over heel Europa samen.

 

VIDEO