LINE-UP
aishadevibrdcst.jpg

Aisha Devi (ch)

vrijdag 5 april 23:30 - 00:30 BEURS­SCHOUW­BURG

Zwitserse sopraan en producer-sjamaan knipoogt naar Björk en Arca

Aisha Devi creëert haar eigen universum, waarin haar transcendentale stem centraal staat en radicale trance, deconstructieve rave beats en r&b-invloeden elkaar ontmoeten. Haar muziek is spiritueel en tegelijk rebels, ze doorbreekt muzikale barrières en doorkruist dimensies. Als Zwitserse met Nepalese en Tibetaanse roots, smeedt ze een interculturele identiteit die zich volop reflecteert in haar werk.

In 2013 maakte ze haar intrede als medeoprichtster van het label Danse Noire dat opstandige clubmuziek uit de hele wereld ondersteunt. Hierop verscheen ook haar eerste single ‘Aura 4 Everyone’ en haar samenwerkingen met IVVVO en Vaghe Stelle. Twee jaar later zag Devi’s debuut ‘Of Matter and Spirit’ het licht, een politiek en filosofisch statement. Daarop volgde afgelopen jaar het prachtige ‘DNA Feelings’, een album waarmee ze aantoont hoe muziek de fundamenten van onze materiële wereld en het DNA van ons wezen kan veranderen.

BRDCST BY NGHT @ Beursschouwburg

Na afloop van de concerten duikt BRDCST de nacht in onder de noemer BRDCST BY NGHT. Logische partner daarbij is het multidisciplinair kunstencentrum Beursschouwburg, dat de perfecte host is waarmee we graag ons muzikaal nabuurschap in de verf zetten. Op het programma: de Zwitserse sopraan en producer Aisha Devi, de Britse grimeproducer (en ½ Bliss Signal-lid) Mumdance, maar ook smaakmakers ZULI en 1127 die recht uit de underground van Cairo komen overgevlogen.

 

VIDEO