LINE-UP
1127brdcst.jpg

1127 (Eg)

Cairo’s New Wave curated by Nadah El Shazly
zaterdag 6 april 23:30 - 00:30 BEURS­SCHOUW­BURG

Deconstructed dance en desoriënterende beats recht uit Caïro

Opvallende track op de mixtape van Nadah El Shazly was die van de hand van de illustere 1127. Achter 1127 schuilt electroproducer Amr El-Alamy, die ook opereert onder de naam Tor5y (en dito varianten). Met zijn EP ‘Counters Unfold’ waagt hij zich aan sound art die niet zou misstaan tussen de releases op Bill Kouligas’ PAN-label. Maar wie zijn tracks en mixes op soundcloud beluistert, hoort vooral deconstructed dance en desoriënterende beats, waarbij 1127 vaak met gastrappers werkt.

Cairo’s New Wave curated by Nadah El Shazly

De release van ‘Ahwar‘ – het debuut van de Egyptische zangeres/producer/composer Nadah El Shazly uit 2017 – leverde niet alleen een prachtplaat op, maar bracht zowaar een extreem boeiende muziekscène aan het licht. Het toonaangevende maandblad The Wire wijdde er zelfs een coverstuk aan met als titel: Cairo’s New Wave. Het was echter haar eigentijdse mixtape die ze maakte voor datzelfde blad die ons een regelrechte muzikale uppercut bezorgde. Die bevatte een onverwachte, maar superbe mix van hedendaagse Arabische muziek, jazz, noise, hiphop, psychedelica en experimentele electro.

Het leidde ons tot de vraag aan Nadah El Shazly om haar mixtape live te vertalen naar het podium van BRDCST. Het resultaat: een diepe duik in de muzikale avant-garde van de underground van Caïro.