1. Plan uw aanpak

Denk eerst na over hoe u wilt dat het voltooide project eruitziet en onthoud dat u niet beperkt bent tot vier muren in dezelfde kleur. Overweeg een accentmuur in een gedurfde tint te schilderen of lijstwerk in een contrasterende tint of afwerking te markeren. En vergeet niet omhoog te kijken en te kijken of het plafond ook een opfrisbeurt kan gebruiken.

2. Kies je kleur

Browsen door fan decks en paintchips kan overweldigend zijn. Begin met het uitzoeken van de algemene kleurkenmerken: Wil je een warme of koele tint? Een neutrale of een verzadigde tint? Als je bestaande meubels of kunst hebt, wil je ook overwegen hoe de schaduw ze zal complimenteren. Zodra je een idee hebt van wat je zoekt, kies je een paar tinten en ontvang je voorbeelden. Test de tinten om te zien hoe ze er op verschillende momenten van de dag in de kamer uitzien.

3. Kies je gereedschap en materialen

Elk project is uniek en je hebt mogelijk verschillende gereedschappen nodig, afhankelijk van de verf die je kiest en de staat van je muren, maar er zijn een paar must-haves.

  • Verf
  • Verfroller
  • Verlengstok voor verfroller
  • Laat doeken vallen
  • Verf kwasten

4. Bepaal hoeveel verf je nodig hebt

Of je nu een damestoilet schildert of de buitenkant van je huis, de algemene vuistregel is één gallon per 400 vierkante voet, zegt Carl Minchew, vice-president kleurinnovatie en design bij Benjamin Moore. Maar dat is slechts een ruwe richtlijn: gebruik een verfcalculator zoals die van Benjamin Moore of Pratt & Lambert; ze houden rekening met raam- en deurmetingen. (En beide gaan uit van twee verflagen per project.)

5. Bereid de muren en de kamer voor

Je wilt je favoriete bank of dat erfstuk niet oma beschadigen, dus maak de kamer leeg van al het meubilair. Als je niet genoeg ruimte hebt, duw je alles naar het midden. Bedek de stukken met een doek of lichtgewicht plastic folie en doe hetzelfde met de vloer. “Sla de druppel niet over, verf zal spatten, dat beloven we”, zeggen aannemers en neven en nichten uit New Jersey, John Colaneri en Anthony Carrino, de sterren van de renovatieserie Grand Design op Ellen DeGeneres’s Ellen Digital Network.

6. Meng je verf

Gebruik een houten verfstok om de verf te roeren en roer vaak tijdens het project opnieuw. Als je meer dan één liter verf gebruikt, combineer de blikken dan in een grote emmer voor het geval er een kleine kleurvariatie is

7. Ruim op

Je hebt meerdere jassen gedaan, maar het is nog geen tijd om te ontspannen. Verwijder alle schilderstape en verzamel hangende kleding, zorg ervoor dat gemorste of spetters droog zijn voordat u ze verplaatst. Voor verf op latex- en waterbasis, borstels reinigen met water en zeep, terwijl verven op oliebasis minerale alcohol nodig hebben. U kunt een schilderkwast gebruiken om de haren schoon te maken en opnieuw vorm te geven. Als u rolkappen opnieuw wilt gebruiken, gebruik dan de gebogen rand van een 5-in-1-gereedschap om de verf onder stromend water te verwijderen.

8. Gun jezelf voldoende tijd

Sommige ruimtes kunnen binnen een paar uur worden gedaan, andere kunnen enkele dagen duren. Zorg ervoor dat u meer tijd besteedt dan u denkt dat de klus nodig heeft en vergeet niet om rekening te houden met voorbereiding en opruimen.