Gebruik een kleefdoek om het oppervlak schoon te maken

Een kleefdoek is een zeer goedkoop schildergereedschap waarmee u het oppervlak kunt reinigen voordat u gaat schilderen of beitsen voor onberispelijke resultaten. Een met bijenwas geïmpregneerd kaasdoek, kleefdoek trekt licht zaagsel, houtkrullen en allerlei soorten vuil van uw oppervlak. Door een kleefdoek te gebruiken, vermijd je het aanbrengen van een natte doek op het oppervlak. Als u geen kleefdoek hebt, kunt u een vochtige doek gebruiken, maar zorg ervoor dat u deze van tevoren goed uitknijpt. Gebruik geen kleefdoek over grote oppervlakken. Het is meer geschikt voor bekleding, deuren en kasten dan voor muren en plafonds. Druk ook niet hard op het kleefdoek, omdat dit bijenwas op het oppervlak kan smeren, en dit kan moeilijk te verwijderen zijn.

Koop hoogwaardige verf

Wat is het verschil met de prijs als u een verf tegen een prijs ziet adverteren en een andere, schijnbaar vergelijkbare verf voor vijf keer zoveel? Vaak zijn goedkope verven op de bodem goedkope verven van bouwkwaliteit die minder vaste stoffen bevatten dan verven van hogere kwaliteit. Vaste stoffen zijn wat helpt om een ​​goede verfopbouw te creëren. Bouwverven zoals Sherwin-Williams ProMar 400 Interior Latex en Valspar Professional Interior Latex hebben hun plaats in snelle, goedkope verfverbintenissen met weinig verplichtingen. Maar voor een verf die lang meegaat, moet u een verf van hogere kwaliteit kopen.

Test op losse verf met de ducttape-test

Zal het bestaande geverfde oppervlak nieuwe verf krijgen en zal het deze verf jarenlang vasthouden? Hoewel het onmogelijk is om de toekomst te voorspellen, kunt u een goed beeld krijgen van de kwaliteit van een oppervlak door het te testen met een strook ducttape. Leg een strook verse ducttape over het betreffende oppervlak en trek het eraf. Als verfschilfers groter dan microscopisch klein zijn, moet u mogelijk schrapen en vervolgens schuren.

Handhaaf een natte rand om overlappingsmarkeringen te voorkomen

Houd altijd een natte rand tijdens het schilderen en werk weg van die natte rand. Hoe glanzender de verf, hoe meer kans het heeft om overlappingsmarkeringen te vertonen. Met name halfglanzende en glanzende verf vraagt ​​om strikte aandacht voor het behoud van een natte rand. Met vlakke of matte verf is er echter vrijwel geen gevaar voor het maken van overlappingsmarkeringen.

Gebruik maskeerfolie om schone gebieden te bedekken

Maskeerfolie is een van die geheime tools die professionele schilders vaak gebruiken, maar veel doe-het-zelf-schilders weten er misschien niets van. Maskeerfolie is een dun plastic vel dat op rollen of in opgevouwen vierkanten wordt geleverd. Zijn dunheid is de sleutel om het te laten werken. In tegenstelling tot de dikkere plastic zeilen die vaak worden gebruikt om meubels te bedekken, maskeert de filmfolie op vlakke oppervlakken en blijft deze op zijn plaats. Behalve om de film naast de rand van een geverfd oppervlak te brengen, is het niet nodig om deze vast te plakken. Statische elektriciteit houdt de maskeerfilm op zijn plaats.

Wikkel de borstel of roller in om schoonmaken te voorkomen

Aan het einde van je schilderdag heb je te maken met ophalen en schoonmaken. Het deel waar veel mensen bang voor zijn, is het schoonmaken van de borstels en rollers. Borstels zijn moeilijk schoon te maken, maar het gebruik van een verfkam helpt enorm. Het reinigen van rolkappen is moeilijker: het lijkt erop dat het niet uitmaakt hoeveel u de rol wast, hij droogt nog steeds te stijf uit om opnieuw te gebruiken.