Verf je huis in dezelfde kleur of donkerder

U creëert meer werk voor uzelf wanneer u ervoor kiest om de kleur van uw buitenhuis te veranderen, en het verhoogt de hoeveelheid werk aanzienlijk wanneer u lichter wordt. Bij het schilderen met één laag zal de oude kleur in sommige gebieden nog steeds zichtbaar zijn. Als u echter dezelfde kleur schildert, gaan die dunne gebieden over in de kleur.

Was uw huis snel en pijnloos

Het is moeilijk voor te stellen dat een huis niet hoeft te worden afgewassen voordat het wordt geverfd. Laat gewoon een wit T-shirt over de zijkant van je huis lopen en zie hoe jarenlang of zelfs tientallen jaren aan opgehoopt grijs roet en stof worden verzameld. Zelfs in de meest wanhopige schilderprojecten wordt het nog steeds aanbevolen om het huis af te spoelen.

Prime Only Probleemgebieden, niet het hele huis

Terwijl het hele huis kan profiteren van een volledige laag primer, primer alleen de probleemgebieden, wat betekent dingen als ruw hout en gedroogde houtvuller. Als u alleen kale plekken heeft (in plaats van hele kale secties), is een liter primer voldoende. Poets het op en je bent klaar.

Verkort uw voorbereidingstijd

Voorbereidingswerk kan gelijk zijn aan de hoeveelheid tijd besteed aan schilderen. Taping en bedekking zullen het enthousiasme van zelfs de meest geduldige huiseigenaar onderdrukken. Een kieskeurig werk doen in een huis met veel functies kan een hele dag werken en meer opslokken.

Alleen het blote minimum schrapen

Verf schrapen is op zichzelf niet zo’n tijdverspiller. Het probleem is echter dat het is alsof je een Pandora’s Box opent. Je schraapt die kleine verfschilfer ter grootte van een dubbeltje, en het leidt tot steeds meer …

Als de randen van de verf blijven zitten, laat het dan met rust. De nieuwe verf zal de randen afdichten en tegenhouden. Het is geen perfecte afdichting, maar het blijft nog wel even zitten.

Rol alles plat

Rollende verf is het beste van twee werelden. U kunt het oppervlak van de gevelbekleding snel bedekken en de verf gaat dik naar beneden. Het vereist geen hele dag inzet. Je kunt je project 45 minuten bezoeken, de rolhoes weggooien en terug zijn bij belangrijkere taken, zoals surfen op internet, tv kijken of spelen met de kinderen.

Spray grote, kenmerkloze gebieden

Spuiten vergt enorm veel voorbereiding. Elke vierkante centimeter van het niet-overschilderbare oppervlak binnen 20 voet moet worden bedekt. Maar als je eenmaal aan de slag bent, is spuiten ongelooflijk snel. Naast de voorbereidingstijd is een ander nadeel van spuiten dat je alleen een dunne laag kunt neerleggen.
Als deze kant van het huis gras heeft in plaats van bestrating, des te beter. Spuit zonder een druppeldoek neer te leggen. Ja, het gras zal overspray worden, maar de volgende paar maaien zullen het elimineren.

 

Minimaliseer of elimineer het wassen van borstels en hoezen

Koop goedkope rolhoezen en gooi ze aan het einde van elke schildersessie. Hoezen van betere kwaliteit worden aanbevolen voor binnenschilderwerk, waar kritische ogen het handwerk zullen bekijken. Buitenschilderwerk is vergevingsgezinder.

Voor kleine scharren, uitstrijkjes en retouches kun je langskomen met schuimborstels of goedkope 0,99 nylon borstels. Gooi als je klaar bent.
Reinig je goede penselen met een kwastkam en water. Kammen verkorten de opruimtijd van de borstel met de helft; sterk aanbevolen.